Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragoș Pîslaru (Renew Europe): România are șanse foarte mari să adere la Schengen

Dragos Pislaru Romania Schengen.jpg

Dragoș Pîslaru crede că România are șanse mari să intre în Schengen
Dragoș Pîslaru crede că România are șanse mari să intre în Schengen
Sursa imaginii: 
Facebook/Dragoș Pîslaru

Cu un raport favorabil pe partea tehnică și cu un eventual raport favorabil pe MCV, Olanda nu va putea de una singură să se opună aderării României la Schengen, spune la RFI eurodeputatul Renew Europe Dragoș Pîslaru, membru REPER.

Dragoș Pîslaru declară că aderarea României la Schengen nu ține doar de ecuația politică de la Haga, ci și de progresele din România: ”Nu cred că putem spune că este doar o problemă la Haga. Într-adevăr, urmează alegeri în Olanda și acest lucru este important de luat în calcul, dar ceea ce cred că este foarte important de înțeles e că până la urmă, avem noi să ne facem temele până la capăt și exact acest lucru așteaptă și Parlamentul olandez și cred că cu aceste măsuri și având în vedere demersurile diplomatice din ultima vreme, inclusiv grupul meu politic a trimis o scrisoare, recent, prin care ne punem la dispoziție, pentru orice fel de detalii, premierului olandez și Guvernului. Cred că toate canalele sunt deschise acum și lucrăm cu toții pentru a clarifica tot ce mai e de clarificat”.

Eurodeputatul crede că România are șanse foarte mari să intre în Schengen: ”Contează foarte mult să vedem raportul Comisiei de la Veneția și aștept eu o reacție imediată din partea Legislativului din România, dacă cumva există ceva de amendat (la legile justiției-n.r.), conform acelui raport. Deci sunt două mari elemente: tehnic dacă îndeplinim condițiile și aici cred că vom avea motive să credem că Țările de Jos nu mai au de ce să se împotrivească în vreun fel și pe partea de justiție, unde dacă nu facem prostii pe acest pachet de legi ale justiției și așteptăm să vedem avizul Comisiei de la Veneția și dacă mai este ceva de corectat, atunci cred că suntem cu șanse foarte mari și mult mai aproape decât niciodată să putem intra în Schengen”.

 

Schengen|Maria Grapini: Olanda face rău nu doar României, ci și UE. Se poate ajunge la instanță

 

Fenechiu (PNL): România, nedreptățită în privința Schengen. Societatea s-ar putea radicaliza

 

Dragoș Pîslaru e de părere că dacă și raportul MCV va fi pozitiv, Olanda nu ar mai avea motive să se opună aderării României la Schengen: ”Cu un raport favorabil pe partea tehnică și cu un raport favorabil pe MCV, Olanda nu va putea de una singură să se opună aderării României la Schengen”.