Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Drulă la RFI: Pariul meu e că Marcel Ciolacu nu va prelua funcția de premier

Catalin Drula masuri fiscale vorbe politica fiscala iresponsabila.jpg

Cătălin Drulă acuză Guvernul Ciolacu de iresponsabilitate fiscală
Cătălin Drulă acuză Guvernul Ciolacu de iresponsabilitate fiscală
Sursa imaginii: 
arhivă RFI/captură video

PSD nu va prelua funcția de premier de la PNL în mai anul viitor. Cel puțin asta crede președintele USR, Cătălin Drulă, care spune într-un interviu la RFI că social-democrații vor fugi de la guvernare: ”Este în ADN-ul PSD să fugă de consecințele propriilor acțiuni”.

Cătălin Drulă crede că ”la rotativa din mai, PSD-ul și domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea, pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecințele propriilor acțiuni, au făcut-o deja de vreo două-trei ori în istoria ciclurilor politice din România, 2019, 2015 și cred că o vor face și de această dată, pentru că încearcă să păcălească și să fugă de consecințele propriilor acțiuni”.

Liderul USR spune că ”ambele partide sunt la vale, PNL-ul mai accentuat din punct de vedere al încrederii și e normal, guvernează prost (...). PSD-ul are o istorie de a pleca cu un an înainte de alegeri de la guvernare. Bineînțeles, o să inventeze un scenariu pentru a face asta, o să spună că ei au încercat, nu știu, să facă pensiile de zece ori mai mari și să curgă lapte și miere și n-au vrut ceilalți, găsesc o formă, pentru a nu face acest decont al guvernării (...). Pariul meu este că domnul Ciolacu nu va prelua funcția de premier”.

 
Cătălin Drulă, despre rotativa la funcția de premier între PSD și PNL