Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Putin nu va participa la reuniunea G20 din Bali

Ciolos Vladimir Putin invincibil.jpg

Sursa imaginii: 
AFP - KIRILL KUDRYAVTSEV

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa săptămâna viitoare la summitul G20 din Bali, în Indonezia, a anunţat joi ambasada Rusiei la Jakarta, potrivit agenției naționale franceze de știri AFP citată de Agerpres.

"Pot confirma că (ministrul de externe) Serghei Lavrov va conduce delegaţia rusă la G20. Programul preşedintelui Putin este încă în curs de elaborare, el ar putea participa virtual", a declarat Iulia Tomskaia, şefă de protocol la ambasada Rusiei în Indonezia.

Acest anunţ survine după câteva luni de incertitudine cu privire la participarea preşedintelui rus la summitul şefilor de stat şi de guvern din G20, organizat pe 15 şi 16 noiembrie de Indonezia.

Ţara a fost supusă unor presiuni puternice din partea Occidentului pentru a exclude Rusia de la summit, ca reacţie la războiul din Ucraina, dar autoritățile indoneziene au insistat pentru invitarea Rusiei, argumentând că ţara gazdă a summitului trebuie să rămână neutră, comentează AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară nu face parte din G20, a fost, de asemenea, invitat de Indonezia şi ar putea participa virtual.