Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Serghei Lavrov, probleme de sănătate la sosirea în Indonezia

sergei_lavrov.jpg

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov
Sursa imaginii: 
JEAN-CHRISTOPHE BOTT / POOL / AFP

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a fost transportat la spital la scurt timp după sosirea sa în insula Bali, Indonezia, unde urma să participe la reuniunea G20, au anunțat luni autoritățile indoneziene, potrivit agenției Associated Press citată de hotnews.ro.

Trei oficiali guvernamentali și medicali indonezieni au declarat pentru Associated Press că diplomatul rus este tratat în spital, dar toți au refuzat să fie identificați deoarece nu au fost autorizați să discute public despre acest subiect. Două dintre persoane au declarat că Lavrov era tratat pentru o afecțiune cardiacă.

Oficialii de la Ambasada Rusiei nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii, precizează Associated Press.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ales să nu meargă la summitul G20 care începe marţi în Indonezia, la Bali, probabil pentru a nu repeta experienţa de acum opt ani, când, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, a mers totuşi la reuniunea G20 din Brisbane (Australia), unde a fost vizat de numeroase critici, sfârşind prin a pleca acasă înainte de încheierea summitului.

Putin l-a trimis în locul său pe Lavrov ca să conducă delegația rusă.

Președintele rus nu se va adresa summitului nici măcar prin videoconferinţă, în timp ce Volodimir Zelenski, a cărui ţară nu este încă membră G20, are programate două alocuţiuni, dar prin legătură video.