Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Măsuri de securitate sporite la ambasadele ucrainene după explozia de la Madrid

ap22334522501058.jpg

Explozie Ambasada Ucrainei la Madrid
Sursa imaginii: 
AP PHOTO / Paul White

Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. 

Un angajat al ambasadei ucrainene de la Madrid a fost rănit într-o explozie după ce acesta a deschis un plic capcană, care conținea un dispozitiv exploziv. Potrivit TeleMadrid, scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a fost trecută prin scanner.

Surse din poliție citate de presa locală au declarat că în plic fusese introdus un dispozitiv exploziv artizanal. Angajatul a fost rănit ușor la un singur deget și a fost tratat la un spital din apropiere. Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului.

„Oricine se află în spatele acestei explozii, nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să-și oprească munca zilnică pentru a întări Ucraina și a contracara agresiunea rusă”, a spus ministrul de externe Dmitro Kuleba.

Spania, țară NATO, a trimis echipamente militare în Ucraina pentru a-i ajuta forțele armate să lupte împotriva invaziei Rusiei.