Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scrisoare-capcană, trimisă Ambasadei Statelor Unite din Madrid. Este a șasea bombă înregistrată la instituții oficiale din Spania

scrisoare_capcana.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Ambasada Statelor Unite la Madrid a primit, joi, o scrisoare asemănătoare cu cele cinci scrisori-capană trimise la Ambasada Ucrainei în Spania şi la alte obiective din ţară, potrivit CNN.

Plicul suspect a fost primit în jurul orei locale 12.30, la postul de securitate al ambasadei. Un protocol special a fost activat pentru aceste cazuri, transmite CNN.

Aceasta ar fi a şasea scrisoare-capcană despre care s-a aflat în Spania, după ce miercuri un angajat al Ambasadei Spaniei la Madrid a fost rănit în momentul în care deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat.

Joi, experţii genişti au dezamorsat o a cincea scrisoare-capcană trimisă la un centru pentru sateliţi al Uniunii Europene aflat în apropiere de Madrid.

Spania a intensificat măsurile de securitate, după ce astfel de bombe au fost trimise către ţinte importante, inclusiv premierului Pedro Sanchez. Biroul acestuia ar fi primit o scrisoare-capcană la 24 noiembrie.

Primele indicii sugerează că toate cele cinci scrisori-capcană anterioare au fost trimise din interiorul Spaniei, a declarat jurnaliştilor adjunctul ministrului de interne al ţării. Rafael Perez a spus că dispozitivele artizanale au fost trimise în plicuri/pachete de culoare maro care conţineau o pulbere inflamabilă şi un fir de declanşare ce ar fi generat mai degrabă o flamă decât o explozie, potrivit News.ro.

"Se pare că toate au fost trimise din interiorul ţării, dar ne bazăm pe primele inspecţii vizuale, fără a avea încă un raport tehnic aprofundat", a spus oficialul spaniol. Spania se află deja la al doilea cel mai ridicat nivel de alertă în urma atacurilor islamiste din Europa înregistrare în ultimii 10 ani.

Ministerul de Interne a precizat într-un comunicat că a ordonat totuşi poliţiei să întărească securitatea în jurul clădirilor publice şi să verifice cu atenţie în special livrările poştale.