Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cancelarul german îi cere lui Putin o soluţie diplomatică în Ucraina. Moscova denunţă susţinerea Occidentului pentru Kiev

olaf_scholz.jpg

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz
Sursa imaginii: 
AFP / Bertha WANG via rfi.fr

Kremlinul anunţă că Vladimir Putin este dispus la negocieri, după ce președintele american Joe Biden a sugerat o anumită deschidere. Fără să ofere detalii, Moscova transmite că în aceste negocieri, interesele Rusiei trebuie să fie protejate.  

Liderul de la Casa Alba a transmis ferm că discuțiile pot avea loc doar dacă rușii îşi retrag trupele din Ucraina, însă deocamdată Moscova anunță că operațiunea militară continuă.

Pe de altă parte, cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat vineri pe președintele rus Vladimir Putin să găsească o soluție diplomatică la conflictul din Ucraina cât mai curând posibil, „inclusiv o retragere a trupelor rusești". Liderul de la Moscova a catalogat drept "distructivă" susţinerea militară a Occidentului pentru Kiev și a adăugat că atacurile ruseşti asupra infrastructurii critice ucrainene vor continua.

Kievul, de partea sa, transmite  că discuțiile de pace sunt posibile doar dacă Rusia încetează să mai atace teritoriul ucrainean și își retrage trupele din țară.