Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump cere desfiinţarea Constituţiei SUA

trump.png

Sursa imaginii: 
AP via rfi.fr

Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, a cerut sâmbătă desfiinţarea Constituţiei americane. Trump a insistat din nou, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, asupra acuzaţiilor sale că ar fi pierdut în urma unei fraude alegerile din 2020 în faţa lui Joe Biden.

Donald Trump a transmis acest mesaj pe reţeaua sa de socializare Truth Social, în urma publicării pe Twitter a unor emailuri interne ale acestei companii care arată cum aceasta a blocat înaintea alegerilor prezidenţiale un articol despre afacerile lui Hunter Biden, fiul actualului lider de la Casa Albă, relatează duminică CNN.

„Partidul Democrat şi Comitetul Naţional Democrat” s-au folosit de marile platforme de social-media pentru a reuşi o „fraudă masivă” la alegerile din 2020,  a scris în mesajul postat pe Truth Social fostul preşedinte american. „O fraudă masivă de asemenea tip şi magnitudine permite să se pună capăt tuturor regulilor, normelor şi articolelor, inclusiv a celor din Constituţie”, a punctat Donald Trump.

Casa Albă a reacţionat: „Nu poţi iubi America doar atunci când câştigi. Constituţia SUA este un document sacrosanct care a garantat timp de peste 200 de ani ca libertatea şi domnia legii să se menţină în marea noastră ţară”, a declarat Andrew Bates, purtător de cuvânt al  Casei Albe.