Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Ciucă: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri la Viena

nicolae_ciuca_5.jpg

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
Nicolae Ciuca/FB

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că relațiile bilaterale dintre România și Austria au fost afectate considerabil din cauza veto-ului folosit de Guvernul de la Viena în cadrul Consiliului JAI prin care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen.

Premierul a anunțat că a cerut chemarea ambasadorului român din Viena și că nivelul relațiilor diplomatice româno-austriece va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri.

”I-am cerut ministrului de Externe să convoace ambasadorul în semn de protest pentru această decizie de neînțeles. Trebuie subliniată relația bilaterală, istorică, pe care o aveam cu Austria și care decurgea bine până la acest moment. Tot prin MAE a fost convocat ministrul de Externe din Viena.  Nivelul relațiilor noastre va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus vineri că nu caută vinovați în țară după eșecul aderării României la spațiul Schengen.

Premierul a spus că România va continua demersurile pentru aderarea la Schengen și a făcut apel în continuare la „o abordare decentă și unitară pentru demersurile pe care urmează să le facem”.

„Nu căutăm vinovați în interior pentru că nu facem altceva decât să dăm satisfacție celor care s-au opus aderării noastre”, a mai spus Nicolae Ciucă.