Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac: PE traversează una dintre cele mai grave crize de la crearea sa

eugen_tomac_grave_crize.jpg

Parlamentul European, afectat de un scandal de corupție la nivel înalt
Parlamentul European, afectat de un scandal de corupție la nivel înalt
Sursa imaginii: 
Facebook/Parlamentul European

Scandalul de corupție din Parlamentul European arată că nu doar în România există politicieni care nu-și înțeleg menirea, ci și în alte țări și la o scară mult mai mare și cutremurătoare, spune la RFI eurodeputatul PMP/PPE Eugen Tomac. Vicepreședinta forului Eva Kaili a fost arestată preventiv în Belgia, într-o anchetă legată de Qatar. Grecoaica nu va beneficia de imunitate, pentru că a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce lua mită.

Eugen Tomac crede că scandalul de corupție din Parlamentul European este o pată pe imaginea instituției: ”Parlamentul European traversează una dintre cele mai grave crize de la crearea sa. Evident că acest scandal de corupție a șocat pe toată lumea și arată că nu doar în România avem politicieni care nu-și înțeleg menirea, ci și în alte țări și la o scară mult mai mare și cutremurătoare”.

 

Qatargate : corupția de la vârful Parlamentului European

 

În opinia eurodeputatului PMP/PPE, ”va fi necesar un efort destul de mare pentru a repara această mare pată care se pune pe Parlamentul European. Avem însă încredere că tânăra noastră președintă, care se bucură de o credibilitate destul de puternică și comunică foarte mult va avea capacitatea în următoarea perioadă să explice ce măsuri ia Parlamentul, pentru a nu se mai repeta o asemenea situație incredibilă”.

 
Eugen Tomac, despre scandalul de corupție din PE