Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vladimir Putin, „eroul” principal al războiului propagandei între Rusia și Occident

putin_criminal_psihopat.jpg

Surovikin îl salută pe Putin, Moscova, 8 octombrie 2022
Sursa imaginii: 
Ministerul rus al apărării via Reuters - captură video

Războiul din Ucraina nu merge bine pentru Vladimir Putin. Președintele rus nu va ține tradiționala conferință de presă de la sfârșitul anului și nu va participa la cunoscutul său meci de hochei cu un grup select de aliați și gărzi de corp, pe gheața din Piața Roșie. Putin pare că nu va ține nici discursul din fața Adunării Federale, cele două camere ale Parlamentului Rus, un fel de stare a națiunii pe care liderul de la Kremlin o prezintă la fiecare 12 luni, așa cum scrie în Constituția federației.

În acest context, analiștii și presa speculează intențiile lui Putin. Publicația britanică The Times citează un analist rus care locuiește în Israel și potrivit căruia, președintele  ar putea fugi în Argentina sau Venezuela, dacă ar exista o amenințare serioasă că ar putea fi răsturnat. „Se crede că planul ar avea numele de cod Arca lui Noe,” declară acest analist care citează o sursă de la Kremlin, potrivit G4Media.

Toate aceste speculații fac parte din războiul informațional, spune la RFI, Marius Diaconescu, istoric din cadrul Centrului Român de Studii Ruse.