Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ședință la Bruxelles, după explozia de cazuri de Covid din China

Comisia Europeana

Sursa imaginii: 
Facebook/European Commission

Comisia Europeană a convocat joi o reuniune pentru a discuta posibile măsuri pentru  „o abordare coordonată” de către statele membre ale UE în privința exploziei de cazuri de Covid în China.

"În lumina situaţiei pandemiei din China", executivul european a convocat joi o comisie care să reunească reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii din statele membre, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Obiectivul este de a "discuta cu statele membre şi cu agenţiile europene (de sănătate) ale UE posibile măsuri pentru o abordare europeană coordonată", a precizat ea.

Experţi în domeniul sănătăţii au avertizat recent că o creştere accelerată a numărului de cazuri Covid-19 în China, după ce autoritățile au renunţat la măsurile „zero Covid”, ar putea crea un context favorabil pentru apariţia unor noi variante de coronavirus.

250 de milioane de cazuri de COVID în China | Xi Jinping face apel la protejarea vieții oamenilor

Italia a decis deja miercuri să impună teste obligatorii tuturor călătorilor veniți din China, o măsură luată deja în Japonia şi pe care Statele Unite au adoptat-o și ele tot miercuri.

Italia impune testarea obligatorie COVID-19 pentru toate persoanele sosite din China