Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Putin, în mesajul de Anul Nou: Corectitudinea morală şi istorică, de partea Rusiei. Pentru asta luptăm astăzi

putin_mobilizare.jpg

Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
Captură tv / AP via France24

Președintele rus Vladimir Putin a transmis sâmbătă, în mesajul de Anul Nou, că țara sa nu va ceda niciodată în fața încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a slăbi și diviza Rusia, informează Reuters.

 

Într-un mesaj care a durat nouă minute - cel mai lung discurs de Anul Nou din cele două decenii de când se află la putere - Vladimir Putin a acuzat Occidentul că a mințit Rusia și că a provocat Moscova să lanseze „operațiunea militară specială" în Ucraina.

„Timp de ani de zile, elitele occidentale ne-au asigurat în mod ipocrit de intențiile lor pașnice", a spus el într-un discurs filmat în fața personalului militar rus la sediul central al districtului militar de sud al Rusiei.

„Occidentul a mințit în legătură cu pacea”, a spus Putin, adăugând: „Se pregătea pentru agresiune... iar acum se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul său pentru a slăbi și diviza Rusia”.

„Nu am permis niciodată acest lucru și nu vom permite nimănui să ne facă acest lucru", a declarat Putin, citat de agențiile de știri rusești de stat.

Anterior, sâmbătă, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, proclamase că victoria în Ucraina este „inevitabilă", în timp ce lăuda eroismul soldaților ruși care luptă pe linia frontului și pe cei care au murit în timpul celor 10 luni de război.