Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Serghei Şoigu, mesaj pentru soldații ruși: Victoria în Ucraina este inevitabilă

soigu_bun.jpg

Ministrul rus al apărării, generalul Serghei Șoigu
Sursa imaginii: 
Ministerul rus al Apărării / mil.ru

Serghei Şoigu, șeful Apărării de la Moscova, criticat frecvent pentru eșecurile de pe câmpul de luptă în timpul celor 10 luni de campanie, a declarat în mesajul de Anul Nou că situaţia de pe linia frontului rămâne "dificilă" . El a criticat Ucraina şi Occidentul pentru că încearcă să anihileze Rusia.

"Întâmpinăm noul an într-o situaţie politico-militară dificilă, într-un moment în care există cei care încearcă să şteargă istoria noastră glorioasă şi marile noastre realizări, să demoleze monumentele în cinstea învingătorilor asupra fascismului, să pună criminali de război pe un piedestal, să anuleze şi să profaneze tot ce este rusesc", a declarat  Serghei Şoigu.

În ciuda faptului că sunt lupte sângeroase în curs de desfăşurare de-a lungul liniei de front de 1.000 de km din Ucraina, iar Rusia nu a obţinut niciun câştig teritorial din primele luni ale războiului, Şoigu le-a spus soldaţilor ruşi: "Victoria, ca şi Anul Nou, este inevitabilă", potrivit News.ro.

Șoigu a lăudat, de asemenea, "acţiunile nemuritoare, curajul altruist şi eroismul" de care au dat dovadă trupele ruseşti care luptă împotriva a ceea ce el a numit "neonazism şi terorism".

Moscova se aştepta la o victorie rapidă în ceea ce numeşte "operaţiunea militară specială", dar rezistenţa energică a Ucrainei şi armele occidentale au ajutat Kievul să întoarcă cursul războiului şi să organizeze o serie de contraofensive uimitoare.