Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primarul din Berzunți la RFI: Urătorii au exagerat un pic, lumea s-a distrat, nu susținem războiul

primar_berzunti_ambasada_ucraina_parodie.jpg

Primarul din Berzunți le ia apărarea urătorilor care au scandalizat ambasada Ucrainei la București
Primarul din Berzunți le ia apărarea urătorilor care au scandalizat ambasada Ucrainei la București
Sursa imaginii: 
site comunaberzunti.ro

Parada de Anul Nou din Berzunți care a scandalizat ambasada Ucrainei la București a fost o parodie. Asta susține la RFI primarul localității din județul Bacău, Ștefan Tifan, în opinia căruia ceata respectivă ”a exagerat un pic”. Misiunea diplomatică amintită a cerut o anchetă, după ce oameni costumați în soldați ruși, vehicule transformate în tancuri și rachete inscripționate cu litera Z au defilat pe străzi.

Primarul Ștefan Tifan spune ce s-a întâmplat de Anul Nou în Berzunți: ”Din păcate, ceata de pe Butucaru a exagerat un pic, dacă pot spune, la anumite chestii și a făcut o parodie, nimic altceva, o parodie, cu nici o altă intenție, cu nici o idee pro-războiului sau pro-Rusia sau pro la ceea ce se întâmplă astăzi la nivel național (internațional-n.r.), între Rusia și Ucraina. Așa că printr-o simplă parodie s-a ajuns unde s-a ajuns (...). A fost o simplă scenetă, a fost o parodie care a distrat efectiv lumea (...). Dacă cineva a ascultat urătura aia până la capăt, cei doi mari șefi de state s-au îmbrățișat, mă refer măscăricii și-au dat mâna și au zis că totul e bine și va fi bine în viitor. A fost o parodie, toată lumea este împotriva războiului”.

 

Reporter: Parodie-parodie, dar și parodia are niște limite, sunteți de acord?

Ștefan Tifan: Nu. Parodia înseamnă că poți să faci parodie de toate. Și pe timpuri vechi înainte de 1989 se făceau parodii, nu putea nimeni îngrădi asemenea chestii (...).

 

Sursa: YouTube

 

 

 

 

 

Reporter: Dar vi se pare oportună această parodie în timp ce în Ucraina mor atâția oameni și sunt bombardate spitale, maternități și primării?

Ștefan Tifan: Este adevărat, dar câte nu se întâmplă în țara asta a noastră și din partea aialaltă, în Ucraina, să sufere. Să nu credeți că nu ne-am gândit că sunt suflete care mor, sunt suflete care sunt pe marginea drumului, sunt suflete care nu au ce mânca, sunt suflete care stau sub cerul liber. Dacă cineva a urmărit urătura până la sfârșit, s-a văzut că acolo undeva cei doi șefi ziși așa din ceată, măscărici, și-au dat mâna și au spus că vor pace și că să dea Dumnezeu să fie bine și să fie pace.

Interviul integral, mai jos.

 
Ștefan Tifan, despre parada de Anul Nou din Berzunți