Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iulian Bulai (Comisia de Cultură): Directorul știrilor TVR trebuie demis cât mai repede

iulian_bulai_director_stiri_tvr_demis.jpg

Un nou scandal la Televiziunea Publică
Un nou scandal la Televiziunea Publică
Sursa imaginii: 
Facebook/TVR

Președintele TVR este obligat să-l demită pe șeful știrilor, care a scris în 2021 articole plătite de PNL și nemarcate ca atare. Iată ce declară la RFI președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai (USR).

Organizația ActiveWatch cere demiterea directorului știrilor de la TVR, Laurențiu Ciocăzanu, după ce ziarul Libertatea a dezvăluit că acesta a scris în 2021, pe când era jurnalist și acționar la site-ul ziariștii.com, articole plătite de PNL și nemarcate ca atare.

Iulian Bulai spune că ”este o încălcare gravă a deontologiei jurnalistice. Este hilar că o persoană care a fost parte a unui sistem atât de viciat este șeful știrilor. Ieri am făcut apel la domnul Turturică să nu intre în competiția directorilor TVR care au îngropat această instituție. Domnul Turturică este acum obligat să îl demită pe șeful știrilor TVR, să ia act de acest comportament deficitar și anti interesul public al Televiziunii Române, cel de informare corectă, liberă și fără influențe sau interferențe politice”.

Deputatul USR precizează că ”dacă un șef are un asemenea istoric în alte redacții, există suspiciunea unei subordonări politice. Sper ca domnul Turturică să aibă curajul să-l demită pe domnul respectiv, în perioada următoare, cât mai repede”.

Reacția lui Laurențiu Ciocăzanu, pentru Libertatea: ”Nu mă simt vinovat că aveam contract cu PNL-ul, pentru că nu făceam pentru PNL un serviciu special în raport cu celelalte partide cu care nu aveam contract. Nu știa publicul că e un articol plătit de PNL, pentru că nu era un articol care să facă publicitate PNL. Era o știre despre activitatea PNL, o știre pe care o puteai publica și fără să ai contract cu PNL”.