Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SAR lansează ”Enciclopedia parlamentarilor din educație”: Controlul asupra Ministerului Educației, adeseori inexistent

Lege avertizor Senat Radu Nicolae.jpg

Senatorii au modificat legea avertizorului de integritate, de care depind banii din PNRR
Senatorii au modificat legea avertizorului de integritate, de care depind banii din PNRR
Sursa imaginii: 
RFI/Cosmin Ruscior

Parlamentarii din comisiile pentru învățământ au intrat în vizorul Societății Academice din România. Un raport SAR intitulat ”Enciclopedia parlamentarilor din educație” arată că o treime dintre membrii comisiei din Camera Deputaților nu au adresat nici măcar o întrebare Ministerului Educației, în prima jumătate a mandatului lor. În plus, la Senat, jumătate dintre membrii comisiei de profil nu au susținut nici o declarație politică pe subiecte de pe agenda zilnică, la categoria educație.

SAR lansează ”Enciclopedia parlamentarilor din educație”, într-un moment în care autoritățile pregătesc o nouă lege a învățământului.

Coordonatoarea proiectului, Antonia Pup, prezintă la RFI concluziile raportului de monitorizare: ”Câteva dintre concluziile pe care le-am descoperit reflectă în primul rând faptul că avem un control parlamentar ineficient, adeseori inexistent, asupra Ministerului Educației. Am observat faptul că în cazul membrilor comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, aproximativ o treime dintre aceștia nu și-au exercitat controlul parlamentar nici măcar o dată în doi ani de zile la adresa Ministerului Educației și o situație similară o întâlnim și la comisia pentru învățământ din Senat, care este decizională”.

Ascultați interviul integral:

 
Antonia Pup, despre Enciclopedia parlamentarilor din educație