Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vladimir Putin, despre "operaţiunea militară specială din Ucraina": Dinamica este pozitivă. Totul se desfăşoară conform planului

putin_mobilizare.jpg

Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
Captură tv / AP via France24

Vladimir Putin susține că "operaţiunea militară specială din Ucraina are un avânt pozitiv” şi că soldaţii săi vor obţine „mai multe victorii”, după ce Rusia a revendicat controlul asupra oraşului minier de sare Soledar, potrivit Reuters.

Rusia anunță că forţele sale au preluat controlul asupra Soledarului, un succes rar pentru Moscova după luni de înfrângeri pe câmpul de luptă. ”Dinamica este pozitivă. Totul se dezvoltă în cadrul planului Ministerului Apărării şi al Statului Major. Şi sper că luptătorii noştri ne vor mulţumi şi mai mult cu rezultatele luptei lor”, a spus Vladimir Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1, când a fost întrebat despre cucerirea Soledar, transmite Reuters.

Vladimir Putin consideră acum războiul din Ucraina ca pe o bătălie existenţială cu un Occident agresiv şi arogant şi a afirmat că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a se proteja pe sine şi poporul său împotriva oricărui agresor. Statele Unite şi aliaţii săi au condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia ca o acaparare imperială de teritoriu, în timp ce Ucraina a promis că va lupta până când ultimul soldat rus va fi expulzat de pe teritoriul său.

Un guvernator regional din Ucraina a declarat sâmbătă că forţele ucrainene încă luptă pentru a păstra controlul asupra Soledar, în timp ce Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a declarat că este foarte puţin probabil ca forţele ucrainene să mai deţină poziţii în interiorul Soledar. 

Invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, a declanşat unul dintre cele mai mortale conflicte europene de după Al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.