Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban la RFI: Lucian Bode trebuie să plece, reacția sa este o victimizare ieftină

Ludovic Orban PSD PNL partide dreapta alianta.jpg

Ludovic Orban îl sprijină pe Nicușor Dan: Un om meticulos, care vine cu soluții trainice
Ludovic Orban îl sprijină pe Nicușor Dan: Un om meticulos, care vine cu soluții trainice
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Lucian Bode trebuie demis, în urma cazului de plagiat, declară la RFI fostul premier Ludovic Orban. Președintele partidului Forța Dreptei consideră că menținerea liberalului în funcția de ministru de Interne ”afectează grav interesul național și orice normă de conduită morală”.

Tribunalul Sălaj a respins acțiunea depusă de Lucian Bode, care solicita suspendarea deciziei Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai privind plagiatul său. Ministrul de Interne anunță acum că a depus o nouă plângere în instanță și susține că se urmărește arderea sa pe rug în piața publică.

Ludovic Orban îi cere demisia: ”Arderea pe rug în piața publică (râde)... o victimizare ieftină de doi bani. Bode trebuie să plece, nu înțelege lucrul ăsta, este evident pentru orice om de bun simț că Bode trebuie să plece”.

În opinia fostului premier, ”dacă el nu este demis, la fel de vinovat ca Bode este Iohannis, Guvernul, conducerea PNL, conducerea PSD, conducerea UDMR, conducerea coaliției, pentru că tolerează să aibă într-o funcție atât de importantă, cum este funcția de ministru al Internelor, care este și mai importantă în perioada respectivă, pentru că ministrul de Interne este implicat în negocierea atingerii unui obiectiv major, cum este intrarea în Spațiul Schengen, menținerea lui Lucian Bode în această funcție practic este vinovăția tuturor acestor actori politici, care de fapt afectează grav interesul național și afectează orice normă de conduită morală, în ceea ce privește funcționarea unui Guvern într-o țară democratică”.

 
Ludovic Orban, despre reacția lui Lucian Bode la decizia instanței