Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump se întoarce pe Facebook și Instagram

capitoliu.png

Susținători ai lui Donald Trump în fața Capitoliului, 6 ianuarie 2021
Sursa imaginii: 
AFP / Alex Edelman via rfi.fr

Meta a anunțat că va „pune capăt suspendării” conturilor fostului președinte american, transmite AFP, citată de Agerpres și G4 Media. Anunțul vine la doi ani după ce Trump a fost exclus de pe aceste platforme de socializare, în urma acuzațiilor că ar fi instigat participanții prezenți la o manifestație de susținere a sa, să atace sediul Congresului de la Washington.

„Publicul trebuie să poată auzi ce spun politicienii pentru a putea face alegeri în cunoştinţă de cauză”, a declarat într-un comunicat Nick Clegg, responsabil Meta pentru afaceri internaţionale.

„Dar asta nu înseamnă că nu există limite pentru ceea ce oamenii pot spune pe platforma noastră. Când există un risc de vătămare în lumea reală, un risc mare care justifică intervenţia Meta în dezbaterea publică, acţionăm”, a spus el.

Suspendarea „nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui preşedinte în exerciţiu sau oricui nu merită sancţiuni!”, a reacţionat Donald Trump pe contul său de pe Truth Social, reţeaua de socializare pe care a lansat-o anul trecut.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte a cerut oficial să poată reveni pe Facebook. Avocatul său i-a scris o scrisoare fondatorului şi preşedintelui Meta, Mark Zuckerberg, în care i-a cerut să nu „reducă la tăcere un candidat la preşedinţie”.

Donald Trump a fost readmis pe Twitter pe 19 noiembrie 2022, la patru zile după ce şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024.