Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poliția Română, rezultate notabile în cazurile semnalate în Sistemul Informatic Schengen.

cctv-g36bef9dbd_1920.jpg

Poliția Română a obținut rezultate notabile în acțiunile de depistare a infracțiunilor introduse în Sistemul Informatic Schengen.
Poliția Română a obținut rezultate notabile în acțiunile de depistare a infracțiunilor introduse în Sistemul Informatic Schengen.
Sursa imaginii: 
Cristian Molina / Pixabay

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, săptămână trecută, 617 persoane, 42 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul SIS (Sistemul Informatic Schengen).

Pe teritoriul ţării noastre, au fost depistate 446 de persoane care fac obiectul semnalărilor. Comunicatul Poliției Române mai arată că 99 de persoane cu refuz de intrare sau şedere pe teritoriul Schengen au fost găsite de polițiștii din țara noastră. Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare. De asemenea, de pe teritoriul României au fost găsite 34 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen. Polițiștii au descoperit și 207 de persoane implicate în proceduri judiciare, fiind depistate, şi opt persoane care erau semnalate ca dispărute. În cadrul acțiunilor, au fost ridicate 22 de documente şi şi trei plăcuţe de înmatriculare care erau, confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. Totodată, 171 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 16 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 22 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar patru erau semnalate dispărute de autorităţile române. IGPR precizează că partenerii străini au identificat pe teritoriul lor opt autovehicule şi 15 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.