Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul italian al Apărării: Dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial

kiev.jpg

Sursa imaginii: 
© Sergei Supinsky, AFP via France24

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a declarat în cadrul unei conferințe ce a avut loc la Roma pe tema ”Perspective europene pentru o apărare comună” că ar începe al Treilea Război Mondial” dacă tancurile rusești ar ajunge la Kiev, informează EFE, citat de Agerpres.

Cel de-al Treilea Război Mondial ar putea începe ”în momentul în care tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev” şi deci ”la frontierele Europei", a declarat Guido Crosetto, la finalul unei întâlniri cu omologul său francez Sebastien Lecornu în marja reuniunii care se axase pe sprijinul necesar Ucrainei şi pe apărarea flancului estic al NATO, potrivit Agerpres.ro.

”A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial”, a subliniat Crosetto.

Acesta a ținut să clarifice că țările NATO nu fac decât să sprijine Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse. El a dat asigurări înaintea acestui moment că țara sa va trimite doar arme defensive care să permită apărarea Ucrainei și pentru a ”opri” o escaladare a conflictului.