Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aproape 600 de diplomați ruși, expulzați din țările occidentale din februarie 2022

steag_rusia.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Aproape 600 de diplomați ruși au fost expulzați din țări occidentale și state aliate SUA de la începutul războiului în Ucraina, potrivit datelor analizate de agenția rusă TASS. Cei mai mulți diplomați ruși (83) au fost declarați persoana non grata în Bulgaria.

574 de diplomați ruși au fost expulzați din mai multe țări după invazia Rusiei în Ucraina. Este cel mai mare număr de expulzări de la otrăvirea lui Sergei Skripal și a fiicei sale în Marea Britanie, în 2018, scrie agenția TASS.

Atunci, 123 de diplomați ruși și-au părăsit misiunile. Anul trecut, după Bulgaria, cei mai mulți diplomați ruși au exilat Polonia (45), Germania (40),  Slovacia (35) și Franța (35). 

De asemenea, Slovenia a expulzat 33 de diplomați, Italia- 30 și SUA- 28. În total, 29 de țări europene, precum și Statele Unite și Japonia au luat măsuri neprietenoase împotriva diplomaților ruși. În afară de aceasta, 19 angajați ai Misiunii Permanente a Rusiei în Uniunea Europeană au fost la rândul lor expulzați. De asemenea, au fost închise consulatele Rusiei în Bulgaria, Letonia, Lituania și Estonia.