Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Partidul lui Karl Nehammer pierde majoritatea absolută în Austria Inferioară

karl_nehammer_cancelar_austriac.jpg

Cancelarul austriac Karl Nehammer
Sursa imaginii: 
ASSOCIATED PRESS

Strategia pentru blocarea aderării României și Bulgariei la Schengen nu a funcționat în campania electorală.

Partidul lui Karl Nehammer a pierdut majoritatea absolută din Austria Inferioară, fieful formațiunii și landul cel mai mare din Austria ca suprafață și al doilea ca populație.

OVP a primit sub 40%, din voturi si sunt urmati de extremiștii de dreapta FPO. Partidul Libertății a fost votat de un sfert dintre alegătorii care au participat la scrutin. Rezultatele sunt cu atât mai îngrijorătoare pentru partidul cancelarului austriac cu cât Austria Inferioară dă tonul în alegerile naționale, care urmează anul viitor. 

Partidul popular a pierdut majoritatea în guvernul și în parlamentul regionale si acum e nevoit să facă o coaliție cu social-democrații sau cu extremiștii. Asadar strategia pentru blocarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen nu a functionat. În Viena și în Austria Inferioară se află mai bine de jumătate dintre toți imigranții care locuiesc pe teritoriul austriac. Este si explicata pentru care imigratia a ajuns temă de campanie pentru Nehammer și partidul lui. Românii sunt cel mai numeros grup de imigranți din Austria Inferioara. Aici traiesc aproape 27.000 de români, mai bine de 11% din totalul imigranților din Austria Inferioară.

Alegerile regionale urmează să aibă loc și în Carinthia, în martie, şi în Salzburg, în aprilie.