Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu: Prioritatea USR, oprirea scumpirilor. Pregătim un pachet legislativ

Ionut Mosteanu USR scumpiri.jpg

Scumpirile afectează categorii largi de populație, în special pe cele cu venituri mici
Scumpirile afectează categorii largi de populație, în special pe cele cu venituri mici
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Alberto Grosescu

Coaliția scumpirilor PNL-PSD ne va duce pe toți în cap, declară la RFI liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu. El spune că partidul său pregătește mai multe măsuri de combatere a creșterilor de prețuri.

Ionuț Moșteanu afirmă că ”prioritatea USR este să facă ce trebuie făcut pentru a opri scumpirile, pentru că această coaliție a scumpirilor, coaliția PNL-PSD în ritmul ăsta ne va duce în cap pe toți. Vedem că totul se scumpește de la zi la zi, ratele la bănci s-au dublat, alimentele se scumpesc, însă nu vedem nici un fel de efort, nici un fel de încercare din partea Guvernului de a opri acest dezmăț bugetar, deși au încasat mult mai mult anul trecut, sunt foarte fericiți cu această taxă ascunsă care este inflația, această taxă ascunsă din care Guvernul este principalul beneficiar. Acest Guvern are nevoie de bani din ce în ce mai mulți, pentru că s-a umflat din ce în ce mai mult aparatul bugetar și trebuie să-și plătească clientela politică”.

Liderul deputaților USR anunță că partidul său lucrează la un pachet de măsuri economice: ”Colegii mei lucrează la un pachet de măsuri, cu care vom veni în perioada următoare în Parlament (...). În primul rând, trebuie să oprim risipa banilor publici. Sunt pensiile speciale, 12 miliarde, sunt fabrici de sinecuri, posturi călduțe în ministere, cred că am ajuns la cel mai mare aparat de administrație centrală care a fost vreodată în România, sunt ministere care au șapte secretari de stat și acești șapte secretari de stat fiecare dintre ei vine cu cabinet, mașină, șofer și așa mai departe (...). De asemenea, există o parte din această Românie care este săracă, oameni care trăiesc foarte greu și vrem să nu mai fie impozitată sărăcia, vrem să discutăm despre acea reducere de taxe pe salariul minim, poate nu pe tot salariul minim, pe o parte din salariul minim, pentru că oamenii au nevoie în momentele astea complicate să aibă mai mulți bani în buzunar. Sunt câteva lucruri la care colegii mei economiști se uită și vom veni cu ele în Parlament”.