Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce înseamnă de fapt condițiile puse de PNL lui Nicușor Dan?

Andrei Taranu Nicusor Dan politician.jpg

Nicușor Dan, susținut de USR, PMP și Forța Dreptei
Nicușor Dan, susținut de USR, PMP și Forța Dreptei
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Cele zece obiective trasate de PNL primarului Capitalei reprezintă semnalul că intrăm în campanie electorală. Iată ce spune la RFI Ion M. Ioniță, redactor-șef la Historia, după ce liberalii i-au dat lui Nicușor Dan șase luni ca să rezolve mai multe probleme, pentru a nu-i retrage sprijinul politic.

PNL îi cere lui Nicușor Dan, între altele, investiții în termoficare, execuția mai rapidă a unor lucrări edilitare, precum Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea și digitalizarea serviciilor publice.

De partea sa, Nicușor Dan a anunțat că se va uita ”cu mare responsabilitate” la obiectivele trasate de liberali.

Ion M. Ioniță spune ce înseamnă de fapt condițiile puse de PNL primarului general: ”În primul rând, este semnalul foarte clar că intrăm în etapa electorală și se fac pregătirile, începe practic o campanie electorală în acest moment, începe și instituționalizat, să spunem, prin aceste solicitări ale PNL, care vrea să se poziționeze față de primarul general al Capitalei, iar primarul general nu are altă soluție decât să spună ceea ce a spus, că sigur, urmărește, va analiza și va da un răspuns, pentru că electoratul liberal din Capitală este extrem de important pentru el și a contribuit la alegerea lui în funcție”.

În opinia sa, ”dacă primarul reușește să facă ceva din ceea ce a solicitat PNL, atunci PNL va putea spune, da, domnule, uite, a făcut și-l susținem în continuare. Dacă nu reușește, o să spună uite, noi am solicitat, n-a reușit să facă acest lucru, ne orientăm spre un alt candidat propriu, să spunem, al partidului și mergem cu el în alegeri”.

 
Ion M. Ioniță, despre cele zece condiții puse de PNL lui Nicușor Dan