Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Reţeaua Twitter, restricţionată în Turcia după valul de critici privind intervenția la cutremur

cutremur-turcia.jpg

Sursa imaginii: 
AP via rfi.fr

Platforma Twitter a fost restricţionată miercuri în Turcia pentru principalii furnizori de telefonie mobilă, pe măsură ce criticile pe rețeaua socială au crescut cu privire la intervenția întârziată a guvernului în urma cutremurului devastator de luni, urmat de sute de replici, scrie The Guardian.

„Datele reţelei în timp real arată că Twitter a fost restricţionată în Turcia. Filtrarea se aplică pe furnizorii de internet majori şi survine pe măsură ce publicul apelează la serviciu după seria de cutremure devastatoare", a comunicat Netblocks, organizație care monitorizează conectivitatea pe tot globul.

Platforma „a devenit inaccesibilă pentru principalii furnizori de telefonie mobilă turcă”, miercuri, pe măsură ce criticile online au crescut cu privire la răspunsul guvernului în urma cutremurului devastator, scrie Hotnews.ro.

Furia crește în rândul oamenilor din Turcia, din cauza percepției că guvernul a intervenit cu întârziere pentru a-i ajuta pe cei afectați, potrivit BBC.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan  a recunoscut "deficiențe" la începutul mobilizării după cutremur şi a promis că ”nimeni nu va fi lăsat în stradă”. Echipe de căutare din peste 24 de ţări, printre care și România, s-au alăturat câtorva zeci de mii de salvatori turci. Însă, din cauza amplorii dezastrului, numeroşi sinistraţi aşteaptă în continuare ajutoare.