Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dmitri Medvedev anunță că Rusia va crește producția de tancuri

medvedev.jpg

Sursa imaginii: 
france24.com

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat că Rusia va crește producția de tancuri de luptă principale ca răspuns la livrările de vehicule blindate avansate către Ucraina, relatează CNN.

„Ieri, inamicul nostru a cerșit avioane, rachete și tancuri în timp ce se afla în străinătate. Ce ar trebui să facem noi ca răspuns? Este clar că, în acest caz, este firesc pentru noi să creștem producția de diferite tipuri de arme și echipamente militare, inclusiv tancuri moderne”, a declarat joi Dmitri Medvedev, potrivit CNN.

„Vorbim despre producția și modernizarea a mii de tancuri. (...) Această sarcină a fost stabilită, rezultă din ordinul de stat al apărării, rezultă din deciziile care sunt luate de președintele țării”,  a adăugat acesta.

Capacitatea Rusiei de a-și reînnoi stocurile din ce în ce mai reduse de anumite tipuri de echipamente militare a fost pusă sub semnul întrebării de unii experți, citând impactul pe care sancțiunile occidentale l-au avut asupra capacității industriei de armament a Moscovei de a achiziționa anumite componente.