Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu: "Nu intenționez să candidez la nicio funcție în România”

maia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu pune punct zvonurilor privind o eventuală candidatură la preşedinţia României in 2024 si a declarat ca nu va candida pentru nicio functie din Romania. Intr-o interventie la TVR1, ea a declarat că are sarcini importante în țara sa iar scopul este sa duca Republica Moldova în Uniunea Europeană.   

 

“Vreau sa fie foarte clar: Nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm. Noi trebuie sa reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE. Sunt sarcini importante și complicate și noi contăm foarte mult pe sprijinul României”, a declarat Maia Sandu pentru postul public de televiziune.

 

 

Declarațiile au fost făcute pe fondul situației tensionate din țara vecină. Miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România sprijină ferm Chișinăul și „condamnă ferm orice tentativă de destabilizare” a Republicii Moldova. Mesajul transmis de Iohannis  a venit la două zile după ce Maia Sandu a acuzat un complot rusesc pentru răsturnarea guvernului de la Chișinău.

 

 
Declaratie Maia Sandu- Nu voi candida