Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu:”Sarcina noului Guvern este să pună R.Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare”

maia11.jpg

Maia Sandu
Președinta Maia Sandu a fost informată de Volodimir Zelensky despre un posibil atac al Rusiei.
Sursa imaginii: 
Președinția R.Moldova

După ce a obținut votul de învestitură în Parlament, Guvernul Recean a depus jurământul la Președinție.Șefa statului, Maia Sandu, a menționat că sarcina noului Executiv este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor. ”Proiectul nostru de dezvoltare este aderarea la Uniunea Europeană. Doar așa ne putem păstra și consolida democrația, putem să accelerăm creșterea economică și să ridicăm nivelul de trai al oamenilor”, a punctat președinta.

”Avem nevoie de pași hotărâți pentru a consolida securitatea țării. Războiul din Ucraina continuă, și acest război comportă riscuri și pentru noi. Amenințările la adresa țării noastre rămân ridicate. Tentativele de destabilizare sunt o realitate și pentru instituțiile noastre reprezintă o adevărată provocare. Am încredere că vom menține pacea și ordinea în țară. Îi vom proteja pe cetățenii Republicii Moldova și pe toți oamenii care trăiesc aici”, a mai spus Maia Sandu, la ceremonia de depunere a jurământului Guvernului.

”Schimbările pe care trebuie să le facem pentru a îndeplini condițiile Uniunii Europene nu sunt doar cerințe ale procesului de aderare, ele sunt premisa bunei funcționări a statului. Nu le facem pentru cineva, le facem pentru noi - pentru îmbunătățirea situației din justiție, pentru creșterea competitivității economiei și, respectiv, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale oamenilor. Îndeplinindu-le, vom apropia statul de cetățean. În acest an și în anii care vin, trebuie să reconstruim economia. Politicile noastre trebuie să motiveze oamenii care muncesc, să-i motiveze pe cei care creează locuri de muncă, pe angajații conștiincioși”.

De asemenea, președinta a menționat că Guvernul trebuie să continue eforturile de curățare a justiției. ”Avem responsabilitatea în fața oamenilor să facem dreptate în țara noastră. Este una din promisiunile noastre în fața cetățenilor și ne vom ține de cuvânt. Oricâte blocaje, oricâtă rezistență ar fi, schimbările din justiție trebuie continuate și accelerate”. 

”Aveți în față o sarcină dificilă, dar eu știu că veți reuși. Am încredere în Republica Moldova și în puterea noastră de a o reconstrui”, a fost mesajul președintei Maia Sandu pentru noii membri ai Cabinetului de Miniștri, condus de Dorin Recean. 

Cu votul a 62 de deputați, Guvernul Recean a fost învestit în funcție, după ce săptămâna trecută, Natalia Gavrilița și-a dat demisia.