Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Educației, Ligia Deca, invitată la "Ora Guvernului", pe 1 martie

ligia_deca.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com/Ligia Deca

USR a depus o solicitare prin care ministrul Educaţiei Ligia Deca să vină la „Ora Guvernului” în plenul din 1 martie al Senatului, pentru a oferi explicaţii cu privire la situaţia legilor Educaţiei. " Doamna Deca trebuie să clarifice încotro are de gând să ducă învăţământul românesc”, a declarat Radu Mihail, în comunicatul de presă al USR.

USR a depus o solicitare prin care ministrul Educaţiei Ligia Deca să vină la „Ora Guvernului” în plenul din 1 martie al Senatului, pentru a oferi explicaţii cu privire la situaţia legilor Educaţiei. Liderul senatorilor USR Radu Mihail consideră că este inacceptabil felul în care Ligia Deca amână de luni bune orice discuţie pe modificările la legile Educaţiei. “Nu putem admite ca Legile educatiei, un subiect atât de important pentru noi si  pentru copiii noştri, să fie discutat doar pe la colţuri, după cum iese un zvon sau altul de la Ministerul Învăţământului. Doamna Deca trebuie să clarifice încotro are de gând să ducă învăţământul românesc”, a declarat Radu Mihail, conform comunicatului de presă al USR.

 

Din comunicat mai reiese că Ligia Deca a promis iniţial că modificările la legile Educaţiei vor fi depuse înainte de discutarea bugetului în Parlament, apoi a venit cu o amânare, şi anume până la începerea actualei sesiuni legislative, ultimul termen asumat şi neonorat fiind 15 februarie.  USR a invitat-o oficial pe Ligia Deca în Parlament de 4 ori de la preluarea mandatului dar  ministrul Educaţiei nu a dat curs niciunei invitaţii la dialog, susțin  senatorii USR.

 

“Ora Guvernului” este o procedură  care nu prevede obligativitatea miniștrilor chemați să fie prezenți și este o procedură care face parte din mecanismul de control parlamentar exercitat de Parlament la adresa Guvernului.