Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CCR: Salariile aleșilor locali pot crește. Calistru: E nevoie și de criterii de performanță

Anca Dragu decizie CCR pensii speciale revoltatoare.jpg

CCR retrimite la Parlament legea pensiilor speciale
CCR retrimite la Parlament legea pensiilor speciale
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Salariile aleșilor locali pot crește. Curtea Constituțională a României (CCR) a dat undă verde legii contestate de USR și Forța Dreptei, care au reproșat coaliției că nu a indicat și sursa de finanțare. Veniturile primarilor ar urma să fie majorate cu până la 2.000 de lei, în unele cazuri.

Președinta Asociației Funky Citizens, Elena Calistru, spune la RFI că decizia CCR privind salariile aleșilor locali vizează mai degrabă forma, nu fondul problemei: ”Cred că este important să avem niște aleși locali care sunt decent plătiți. Motivul este unul lesne de înțeles: dacă ai un om decent plătit, atunci cu siguranță nu o să-i sclipească ochii la o șpagă sau la mai știu eu ce cadouri sau foloase necuvenite (...), însă întotdeauna este nevoie de mai mult decât un salariu mărit, e nevoie și de criterii de performanță, este nevoie poate de o reașezare, în cazul primăriilor, pe datele noi privind Recensământul”.

 

Simonis (PSD): Vine cineva din privat să fie primar de comună pe un salariu de 4.000 de lei?

 

(VIDEO) Atmosferă de stadion, în Parlament. Salariile aleșilor locali, majorate

 

Elena Calistru afirmă că ”simpla mărire a salariilor, fără a ne gândi și la toate celelalte elemente și fără a ne gândi la care anume va fi impactul bugetar, mi se pare că riscă să dea un semnal extrem de prost pentru cetățeni”.

 
Elena Calistru, despre decizia CCR privind salariile aleșilor locali