Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noul premier moldovean, în prima sa vizita oficială în străinătate, în România

dorin_recean.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul R.Moldova
Dorin Recean este așteptat miercuri în România, în prima sa vizită oficială în străinătate, în calitate de premier al R.Moldova. La București, prim-ministrul Dorin Recean va avea întrevederi la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Victoria cu omologul său român Nicolae Ciucă, precum și la Palatul Parlamentului, întrevederi bilaterale cu Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a României.

Oficialii vor discuta subiecte de pe agenda bilaterală pentru aprofundarea relației bilaterale, cu accent pe recuperarea economică și dezvoltarea cooperării domeniul energetic, dar și dezvoltarea proiectelor de infrastructură, anunță Guvernul de la Chișinău.

Ceremonia oficială de întâmpinare a premierului moldovean va avea loc la ora 9.30, după care va urma micul dejun, oferit de prim-ministrul României. Aproape de ora 11.00 se va desfășura întrevederea în plen a celor două delegații, iar la ora 12.00, premierul român, Nicolae Ciucă îi va prezenta omologului moldovean membrii echipei de la București. 

Începând cu ora 12:15, cei doi premieri vor face declarații pentru presă. 

Programul mai cuprinde o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală, Principele Radu, precum și discuții cu membrii Camerei de comerț și industrie româno-germane.

În cadrul vizitei la București, premierul va fi însoțit de vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Totodată, delegația țării va participa la evenimentul festiv al ambasadei Republicii Moldova la București, organizat cu prilejul Zilei Mărțișorului.