Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban la RFI: Rocada, catastrofală pentru PNL. Iohannis e cel mai vulnerabil, dacă nu se face

Ludovic Orban Klaus Iohannis lipsa empatie profesori.jpg

Ludovic Orban critică Guvernul în legătură cu greva profesorilor
Ludovic Orban critică Guvernul în legătură cu greva profesorilor
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Justinel Stavaru

Conducerea PNL ascultă orbește de Klaus Iohannis și chiar dacă mai sunt unii care mai mârâie pe la colțuri, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei de la guvernare, ceea ce va fi catastrofal pentru PNL. Iată ce spune la RFI președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Întrebat ce semnal transmit Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu atunci când repetă insistent că totul e în regulă și că rocada de la guvernare se va face la termen, Ludovic Orban a răspuns: ”Că nu e totul în regulă și că sunt discuții legate de posibilitatea de a nu se face rocada. Eu dacă aș fi în PNL, n-aș accepta niciodată să votez la putere un premier PSD, cel care a fost inamicul politic. Probabil or mai fi câțiva membri PNL, câțiva parlamentari PNL care mai au probleme de conștiință legate de această complicitate la numirea unui premier aparținând PSD. Probabil sunt ceva discuții și din cauza asta, atât Ciolacu, cât și Ciucă, mai ales, mai sunt și alții care mai dau declarații pe tema asta, tot simt nevoia să repete că se va respecta protocolul”.

Fostul premier consideră că rocada din mai va fi catastrofală pentru PNL: ”Dacă mă întrebați pe mine, eu anticipez că se va face rocada, pentru că la ora actuală, PNL nu mai e un partid de sine stătător, comanda lui este la Cotroceni, această alianță contra naturii a fost impusă de Iohannis și Iohannis este cel mai vulnerabil în situația în care nu se face rocada, pentru că realitatea este că astăzi PSD-ul are la dispoziție foarte multe instrumente de a scoate PNL de la guvernare și chiar de a-l demite pe Iohannis (...). Astăzi, din păcate, conducerea PNL, toți cei care dețin funcții în zona de guvernare atât la nivel central, cât și la nivel local ascultă orbește de ceea ce le cere Iohannis și chiar dacă mai sunt unii care mai mârâie pe la colțuri, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru PNL”.

 
Ludovic Orban, intervievat de Cosmin Ruscior, despre rocada de la guvernare