Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Directorul SRI, vizită de lucru în SUA

eduard_helvig_bun.jpg

Directorul Serviciului Romând de Informații, Eduard Helvig
Sursa imaginii: 
ro.wikipedia.org

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a efectuat recent o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde a avut întâlniri cu oficiali americani din domeniul informaţiilor, respectiv cu Avril Haines, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, precum şi cu William J. Burns, directorul CIA, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al SRI transmis vineri, Eduard Hellvig a fost însoţit de prim-adjunctul SRI, general Răzvan Ionescu.

Discuţiile au vizat situaţia de securitate regională şi globală în contextul actual, cât şi dinamica situaţiei operative, precizează sursa citată.

Cu acest prilej, a fost subliniată importanţa cooperării şi schimbului de informaţii dintre SRI şi serviciile din SUA, rezultatele obţinute, precum şi modalităţile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate.

Conducerea SRI şi şefii structurilor de intelligence ale SUA au reconfirmat angajamentele ferme de a continua să lucreze împreună pentru a preveni şi contracara agresiunile care ameninţă securitatea naţională şi regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global, mai transmite comunicatul.