Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Claudiu Năsui: Declarațiile coaliției privind pensiile speciale și PNRR prevestesc un dezastru

Gaura buget Claudiu Nasui aparat bugetar.jpg

Claudiu Năsui cere reducerea cheltuielilor bugetare
Claudiu Năsui cere reducerea cheltuielilor bugetare
Sursa imaginii: 
Facebook/Claudiu Năsui

PSD și PNL au de ales între a-și servi în continuare grupurile de interese speciale sau de a accesa bani europeni pentru România, declară la RFI vicepreședintele USR Claudiu Năsui, în contextul discuțiilor privind eliminarea pensiilor speciale, jalon din PNRR.

România riscă să piardă sute de milioane de euro din PNRR, din cauza pensiilor speciale, spune la Digi24 ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Claudiu Năsui atrage atenția că e vorba de miliarde de euro, nu de sute de milioane: ”În primul rând că riscă să piardă miliarde, nu doar sute de milioane și faptul că un ministru din actualul Guvern, reprezentant al actualei coaliții ajunge să spună lucrul acesta este foarte grav și prevestește un dezastru care este iminent. Practic, domnul Marcel Ciolacu, care de fapt controlează toate lucrurile, are de ales între banii europeni și desființarea acestor pensii speciale. Ce ar trebui făcut este foarte simplu, să respectăm jalonul, angajamentul pe care l-am luat în fața Comisiei Europene și să desființăm acest sistem rușinos de pensii, paralel, special, accesibil numai pentru unele categorii”.

 

România poate pierde sute de milioane de euro din PNRR din cauza pensiilor speciale, avertizează ministrul Marcel Boloș

 

PSD: "România nu îşi permite să rateze fondurile europene din PNRR din cauza pensiilor speciale"

 

Vicepreședintele USR spune că ”clientela politică majoră, care beneficiază de aceste pensii speciale este cea a PSD-PNL și atunci ei au de ales acum practic între a-și servi în continuare grupurile de interese speciale, cărora le-au dat tot felul de privilegii, din care fac și ei parte sau de a accesa bani europeni și a face o reformă bună pentru România”.

 
Claudiu Năsui, despre pensiile speciale, jalon în PNRR