Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac la RFI: Propaganda rusă în România a atins cote de neimaginat. Guvernul, inexistent

Eugen Tomac propaganda rusa Romania.jpg

Eugen Tomac cere Guvernului român să-și schimbe strategia de comunicare, pentru a contracara propaganda rusă
Eugen Tomac cere Guvernului român să-și schimbe strategia de comunicare, pentru a contracara propaganda rusă
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Ilona Andrei

Autoritățile române au obligația să-și schimbe strategia de comunicare, pentru că golul lăsat de ele este ocupat de actori care fac jocul Rusiei, declară la RFI eurodeputatul Eugen Tomac. Președintele PMP spune că ”Guvernul este inexistent în ceea ce privește sprijinul pe care-l oferim și rațiunea pentru care oferim acest suport Ucrainei”.

Eugen Tomac atrage atenția că ”în România, propaganda rusă a atins cote de neimaginat. Se încearcă prin instrumente online și nu numai să fie manipulată opinia publică din România cu privire la ceea ce se întâmplă lângă noi, ceea ce trebuie să dea de gândit decidenților, pentru că golul de comunicare pe care-l lasă autoritățile române în spațiul public este ocupat din nefericire de instrumente de diseminare a informațiilor false și vedem cu câtă agresivitate acest lucru din păcate a pătruns în societatea românească și trebuie să avem puterea să spunem acest lucru, pentru că mai târziu poate fi păgubos acest semnal pe care îl sesizăm în societatea românească”.

Eurodeputatul PMP crede că ”Guvernul comunică foarte puțin cu privire la ceea ce se întâmplă lângă noi. Guvernul este inexistent în ceea ce privește sprijinul pe care-l oferim și rațiunea pentru care oferim acest suport Ucrainei, pentru că dacă Putin mâine ar ordona încetarea focului, s-ar așeza pacea. Dacă Zelenski ar ordona încetarea focului, ne-am trezi cu Rusia la frontierele noastre. Or ucrainenii, ne place sau nu, luptă acum inclusiv pentru securitatea europeană (...). Din păcate, în lipsa acestei comunicări și clarificări publice, pentru că suntem stat NATO, avem obligații, facem ceea ce trebuie, însă nu spunem ceea ce facem, ceea ce mi se pare o eroare foarte mare”.

 

"Românii chemați la arme" și alte falsuri menite a servi Rusia

 

"Intrăm în război"... sau cum să subminăm sprijinul României față de R. Moldova

 

Eugen Tomac cere autorităților române să-și schimbe strategia de comunicare: ”Spațiul public este dominat de foarte mulți, care cu știință sau fără, diseminează teze, pe care Rusia le împinge cu foarte multă insistență. Numai dacă ne uităm la politicieni care provin din partidul extremist AUR, vedem că toate aceste teze, prin care România este considerată o țară utilizată în acest conflict în mod gratis, ceea ce nu este așa, vă imaginați ce ar fi însemnat o Românie în afara NATO și în afara UE, cum susțin acești politicieni și evident, sateliții lor, toate aceste lucruri nu fac decât să servească Rusiei. Autoritățile au obligația să-și schimbe strategia de comunicare, pentru că acest gol lăsat în momentul de față este ocupat cu foarte multă ușurință de către actori care fac pe față, intenționat sau nu, jocul Rusiei”.

 
Eugen Tomac, despre propaganda Rusiei în România