Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Uniunea Europeană a prelungit cu șase luni sancțiunile impuse Rusiei

putin-5277284_960_720.jpg

Vladimir Putin și-a susținut discursul său anual către naţiune la Moscova
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Uniunea Europeană a prelungit până la 15 septembrie sancţiunile pe care le-a impus persoanelor şi entităţilor ruse pentru anexarea ilegală a Crimeei şi invazia totală din Ucraina, sancţiuni care-l includ şi pe preşedintele Vladimir Putin, transmite EFE, citată de Agerpres. De la începutul războiului, UE a aprobat 10 pachete de sancţiuni contra Moscovei.

Din 2014, UE a sancţionat un total de 1.473 de persoane şi 205 entităţi, între care şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Violeta Prigojina, mama liderului Grupului Wagner, rămâne pe listă, în pofida faptului că Tribunalul General al UE a anulat săptămâna trecută sancţiunile împotriva sa pe motiv că legătura de rudenie nu este un motiv suficient pentru a o sancţiona, fiind prima dată când justiţia europeană s-a pronunţat contra măsurilor restrictive adoptate de UE de la începutul invadării Ucrainei.

Sentinţa poate fi încă atacată, dar Consiliul UE „nu a făcut încă niciun pas” în această privinţă, au declarat pentru EFE surse europene, astfel că, deocamdată, măsurile restrictive împotriva Violetei Prigojina au fost şi ele prelungite.

Tuturor persoanelor şi entităţilor sancţionate le-au fost îngheţate bunurile şi activele în UE şi li s-a interzis intrarea pe teritoriul comunitar.