Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Dragu la RFI: ASF are o abordare absolut aberantă în cazul Euroins

Anca Dragu USR supraimpozitare salarii mari stat.jpg

Anca Dragu se opune supraimpozitării
Anca Dragu se opune supraimpozitării
Sursa imaginii: 
Facebook/Anca Dragu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a folosit toate instrumentele legale în cazul Euroins, declară la RFI senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de Finanțe în Guvernul tehnocrat.

Conducerea ASF a fost audiată luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului, în cazul Euroins, societate de asigurări rămasă fără autorizație.

Anca Dragu critică ASF, în cazul iminentului faliment Euroins: ”Dumnealor ne-au spus că totul a fost perfect, că au făcut tot ce trebuia în acest caz și pur și simplu mai mult de atât nu se poate face, este normal să ai faliment și să ai milioane de asigurați care suferă. Bineînțeles că este o abordare absolut aberantă, operația a fost un succes, pacientul a murit”.

Senatoarea USR spune că ASF nu și-a făcut treaba în cazul Euroins: ”Ei au susținut că din punctul lor de vedere, nu puteau face mai mult, ceea ce este absolut fals. Legea spune foarte clar că ASF are aceste atribuții de supraveghere, control, reglementare, autorizare a pieței asigurărilor. Or ei știau de aceste probleme la firma Euroins de foarte mult timp, era o informație de notorietate publică faptul că firma refuză o mulțime de plăți, refuză plata daunelor pentru persoanele asigurate, deci ceva se întâmplă de foarte mult timp acolo. Ei nu au folosit toate instrumentele. Pur și simplu, acestei companii trebuia să i se ceară majorarea capitalului și alte practici sau să i se retragă autorizația mult mai repede, nu să așteptăm doi ani de zile, timp în care Euroins a încasat două milioane de euro pe zi, în fiecare zi, de la cetățenii români”.