Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Diana Șoșoacă cere denunțarea tratatului cu Ucraina și anexări de teritorii

diana-sosoaca-parlament.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / George Călin

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, intrată în Parlament pe listele AUR, acum președintele formațiunii SOS, a depus un proiect de lege prin care cere „denunțarea Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997. Prin denunțarea Tratatului, Șoșoacă cere ca România să anexeze teritoriile aflate cândva în componența României interbelice, proces ce ar putea fi posibil doar printr-o declarație de război din partea României. 

Diana Șoșoacă a depus proiectul de lege în circuitul legislativ. 

Astfel, modificările aduse Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, prevăd clar situția în care Ucraina ar trebui să deschidă un nou front.  La articolul 3 din proiectul de modificare a Legii 129/1997, Șoșoacă scrie: „România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, potrivit Digi24.

Prin inițiativa sa, Șoșoacă susține public discursul fostului președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, care declara încă în vara anului trecut că România și-ar dori să anexeze teritorii din Ucraina. În ultima vizită la reprezentanța Kremlinului la București, senatoarea ex-AUR a mers pentru a sărbători "rezultatele operațiunii speciale" în Ucraina.