Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Ciucă: Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO

nicolae_ciuca.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Nicolae Ciuca

"Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO. Nu cred că este oportun absolut deloc, pentru niciun partid politic să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment", a declarat, de la Chișinău premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Chişinău, despre reforma pensiilor speciale, că pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO şi că din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale. ”Nu cred că este oportun absolut deloc, pentru niciun partid politic să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment”, a precizat şeful Executivului.

”La nivelul Ministerului Apărării Naţionale s-a realizat acest proces de reformă a sistemului de pensii. Din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale, susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea, pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii ocupaţionale, de serviciu, aşa este în toate ţările din Uniunea Europeană şi din NATO”, a. spus premeirul.

El a continuat: ”Nu cred că este oportun, absolut deloc, pentru niciun partid politic, să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment”.

Potrivit news.ro, șeful Executivului a arătat că ”oamenii din sistemul de apărare, indiferent în care minister îşi desfăşoară activitatea, trebuie să aibă încredere, trebuie să aibă perspectivă, trebuie să aibă credibilitate pentru a-şi desfăşoara activitatea cu profesionalism”.

”Ei sunt cei la care, de la cetăţean până la Guvern, apelează ori de câte ori situaţia o impune. Ca atare, în momentul de faţă este declaraţia pe care o susţin public”, a arătat Ciucă