Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stare de urgenţă în Mississippi, din cauza tornadelor. Primar Rolling Fork: Orașul meu a dispărut

tornada.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com

Este stare de urgență în statul Mississippi după ce o furtună puternică a provocat, în weekend, moartea a 25 de persoane, relatează Reuters. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

"Este o tragedie", a postat pe Twitter guvernatorul statului, Tate Reeves, evocând "pagube devastatoare" după tornadele care au străbătut Mississippi pe o distanţă de peste 150 km de la vest la est. Bilanţul a depășit 25 de morți şi zeci de răniţi, potrivit serviciilor de urgenţă din statul Mississippi, potrivit Reuters.

Joe Biden a dispus ca ajutor federal să fie acordat în plus faţă de cel local şi de la nivelul statului zonelor afectate, se menţionează într-un comunicat al Casei Albe. Finanţarea va fi disponibilă pentru persoanele afectate din comitatele Carroll, Humphreys, Monroe şi Sharkey, conform comunicatului. Potrivit AFP, tornade devastatoare au străbătut statul Mississippi, smulgând acoperişuri şi distrugând maşini, în timp ce cartiere întregi au fost rase de pe suprafaţa pământului. Echipe de căutare şi salvare încearcă în continuare să găsească victime.

La Rolling Fork, un oraş de 2.000 de locuitori din vestul Mississippi, zone întregi erau sâmbătă dimineaţă devastate iar din case rămăseseră doar fundaţiile, în timp ce pe un acoperiş a fost găsit un autoturism. Orașul a fost „efectiv distrus”, a declarat primarul Eldridge Walker, pentru CNN. „Orașul meu a dispărut. Dar suntem rezistenți și ne vom reveni”, a declarat primarul.

Circa 4.800 de locuitori erau privaţi de electricitate în Mississippi şi aproape 11.000 de locuinţe şi firme au rămas fără curent în statul vecin Alabama.