Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către un patriotism economic în următorul program de guvernare

Marcel Ciolacu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară la România TV că după rotativa guvernamentală din luna mai va exista un program de guvernare adaptat pe programul coaliției, dar că ar vrea „o tendință mai mare către un patriotism economic”, aspect despre care a discutat și cu actualul premier Nicolae Ciucă.

Va fi un program de guvernare adaptat pe programul coaliției. Vom veni fiecare cu anumite propuneri în coaliție, sper să vină din toate părțile, să nu mai picăm în plasa în care se critică propunerile PSD (…) Aș vrea o tendință mai mare către un patriotism economic și am un dialog cu premierul Ciucă în ceea ce privește această abordare”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit G4Media.ro.

„Avem o balanță comercială defavorabilă. În zona produselor alimentare, unde eu consider că vom veni cu o schemă de lucru și de ajutor, avem un deficit de aproape 4 miliarde de euro”, a mai declarat șeful PSD.

Șeful PSD mai spune că „de peste 20 de ani tot spunem că depășim recorduri la producție, și am ajuns după 20 de ani să importăm de 4 miliarde, avem o balanță negativă, trebuie să intervină statul cu un program coerent. Sunt mai multe paliere pe care le abordăm, vom veni cu scheme de ajutor pe această zonă”.