Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri generale în Bulgaria, a cincea oară în doi ani

bulgaria_ue.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul Bulgariei via Facebook / Министерски съвет на Република България

În Bulgaria, au loc astăzi alegeri parlamentare anticipate, pentru a cincea oară în ultimii doi ani. Cetăţenii bulgari sunt chemaţi la urne să-i aleagă pe cei 240 de parlamentari care vor face parte din cea de-a 49-a Adunare Naţională.

Secţiile de votare din Bulgaria s-au deschis la ora 7:00, iar votul va continua până la ora 20:00. Ziua alegerilor a început normal, informează Comisia Electorală Centrală şi Ministerul de Interne de la Sofia. În Bulgaria, sunt deschise 12.000 de secţii de votare, iar în străinătate, 737, în 61 de state.

Doi foşti premieri, conservatorul Boiko Borisov și reformistul anticorupţie Kiril Petkov, îşi dispută victoria în noua rundă a alegerilor anticipate din Bulgaria, al cincilea scrutin de acest fel în ultimii doi ani.

Partidele celor doi lideri politici ar urma să obţină fiecare în jur de 25% din voturi la alegerile de duminică, conform sondajelor, scrie Agerpres, citând EFE. Foarte probabil, procentele obținute vor fi insuficiente pentru ca vreunul dintre eisă poată forma împreună cu alte partide o coaliţie de guvernare care să pună capăt instabilităţii politice care domină scena politică bulgară de mai mulți ani.