Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Modificări la programul „Euro 200” pentru achiziția de calculatoare. Mai mulți beneficiari, valoarea ajutorului va crește (proiect)

computer.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Tinerii sub 26 de ani din familii defavorizate ar putea primi un ajutor de la stat de 250 de euro pentru achiziționarea unui calculator, potrivit unui proiect de lege. Proiectul actualizează criteriile Programului EURO 200 și majorează suma acordată ca sprijin. 

Programul EURO 200 a fost lansat în anul 2004, dar ca multe alte exemple s-a transformat într-un semi-eșec în condițiile în care statul nu a mai actualizat de-a lungul anilor criteriile de acordare a sprijinului financiar și nici cuantumul acestuia. Concret, plafonul pentru acordarea ajutorului a fost indexat o singură dată, în anul 2018, crescând de la 150 lei la 250 lei venit brut lunar/membru de familie”, potrivit unui comunicat USR. Cuantumul nu a fost niciodată majorat în cei aproape 19 ani de existență a programului, mai transmite USR.

„Un calculator personal reprezintă un ajutor esențial ca tinerii să poată ține pasul cu școala secolului în care trăim, dar și ca să se pregătească adecvat pentru piața muncii. Vrem să încurajăm competențele digitale în rândul tuturor tinerilor, o facem aducând în prezent un program din 2004, prin care tinerii sub 26 de ani din familii defavorizate primeau un ajutor ca să își cumpere un calculator. Am încredere că toate partidele vor susține acest proiect prin care ne asigurăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă”, declară senatoarea USR Silvia Dinică.

Proiectul USR majorează de la 250 lei la 1.500 de lei venitul brut pe membru de familie pentru a putea beneficia de sprijinul de la stat. Totodată, elimină interdicția ca doar unul din copiii familiei să poată beneficia de sprijin și majorează cuantumul acestuia de la 200 de euro la 250 de euro.