Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aurescu, reacție la propunerea lui Medvedev de ”împărțire” a Ucrainei: ”Neconvingător și greșit!”

bogdan-aurescu-7545291-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe
Sursa imaginii: 
Alexandru Dobre / Mediafax Foto

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, spune despre propunerea vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, referitoare la „împărţirea liniştită” a Ucrainei între vecinii săi, că „România sprijină pe deplin integritatea teritorială” a Ucrainei, transmite newsweek.ro.

„Fostul președinte rus Dmitri Medvedev spune că România și alte țări vecine cu Ucraina «visează» să ia «bucăți» din teritoriul ei. Atât de neconvingător și de greșit!", subliniază Aurescu într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

"România sprijină pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei și eforturile sale de a câștiga abominabilul război de agresiune al Rusiei împotriva țării!”, a precizat ministrul român de Externe.

Un nou război mondial este probabil însă el nu este inevitabil, a declarat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a subliniat că o „împărţire liniştită” a Ucrainei este mai bună decât un război mondial şi a invocat în context aspiraţii în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, a transmis ieri agenția de stat rusă TASS.

„Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este”, a spus Medvedev, susţinând un discurs în faţa participanţilor maratonului „Ştiinţa”.

El a continuat afirmând că este mai bună o „împărţire liniştită” a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial.

„Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă.

Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii...”, a afirmat Medvedev.