Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu a salutat decizia UE privind sancțiunile impuse persoanelor implicate în acțiuni destabilizare a R.Moldova

maia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Maia Sandu

Președinta R.Moldova, Maia Sandu, salută decizia Consiliului Uniunii Europene prin care vor fi sancționate persoanele care participă la acțiuni de destabilizare și amenință suveranitatea și independența țării noastre, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului. 

Potrivit șefei statului, ”datorită acestei decizii, Uniunea Europeană le va putea îngheța averea și bloca intrarea în UE persoanelor care subminează procesul politic democratic sau încearcă să răstoarne ordinea constituțională, inclusiv prin acte de violență”.

”Mulțumim Uniunii Europene pentru sprijinul oferit ca să menținem stabilitatea și securitatea în țară prin impunerea de sancțiuni individuale celor care vor să provoace destabilizări. Mulțumim României pentru implicarea constantă și susținerea fermă a acestei inițiative importante pentru Moldova. Adoptarea acestui regim de sancțiuni este o dovadă clară a sprijinului UE pentru Moldova, pentru calea noastră europeană și pentru asigurarea păcii și stabilității în regiune”, a punctat președinta Maia Sandu.

În același timp, șefa statului a subliniat că măsurile restrictive ar putea fi aplicate și persoanelor implicate în deturnarea de fonduri publice, care ar fi în măsură să preia controlul sau să afecteze grav activitatea instituțiilor statului.