Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu:”Într-o zi, vom sărbători Ziua Europei ca membru cu drepturi depline în această mare familie” (VIDEO)

1.png

Sursa imaginii: 
Președinția R.Moldova

Cu prilejul Zilei Europei, președinta R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj, prin care a menționat că astăzi celebrăm pacea și unitatea familiei europene. ”Este primul an în care sărbătorim Ziua Europei în calitate de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană și sunt convinsă că, într-o zi, vom sărbători Ziua Europei ca membru cu drepturi depline în această mare familie”, a subliniat președinta. 

Președinta Maia Sandu a subliniat că Europa s-a unit pentru a preveni războaiele și a asigura dreptul la viață și la fericire pentru toți cetățenii europeni. „Acum, Europa ne unește pe noi - toți oamenii Moldovei - pentru a ne câștiga locul de drept între țările europene”. 

 

 

”Moldova va întări și va îmbogăți Uniunea Europeană. La Mulți Ani, Europa! La Mulți Ani, Moldova europeană!”, a spus șefa statului. 

Iar, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a menționat că, în fiecare an, pe 9 mai, de #EuropeDay, sărbătorim pacea și unitatea pe continentul european, iar Republica Moldova face parte din familia europeană. 

”În 2023, cu războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei în plină desfășurare, Europa este și mai unită pentru a aduce și a păstra pacea. Doar prin bună înțelegere și respect reciproc, națiunile pot prospera. Republica Moldova face parte din familia europeană, iar UE vă este alături în procesul de integrare europeană. Pentru a ne arăta suportul și solidaritatea, în iunie, liderii UE se vor reuni la Chișinău, la cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene.Pentru că, împreună suntem mai puternici. Împreună putem asigura un viitor prosper și sigur generațiilor care vin”, a punctat oficialul european. 

Să spunem că, autoritățile moldovene organizează, marți, în Grădina Botanică Națională ”Alexandru Ciubotaru”, programul pentru copii ”Celebrăm Europa împreună”. ”Ziua Europei simbolizează pacea și unitatea pe continentul european. Cu ocazia acestui eveniment, Guvernul invită cetățenii să viziteze Grădina Botanică din capitală în cadrul unui eveniment pentru copii cu expoziție de meșteșugari, program artistic din partea corului militar Credo, ateliere și activități pentru copii, expoziție a tehnicii de intervenție și criminalistică, spectacol din partea serviciului chinologic și al echipei canine, dar și alte surprize”. ”Celebrăm Europa împreună” - de 9 mai suntem solidari pentru pace”, susțin autoritățile de la Chișinău.