Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac la RFI, despre rocadă: Guvernul va avea patru premieri

Eugen Tomac Romania Schengen logica.jpg

Eugen Tomac, rezervat în privința extinderii Spațiului Schengen
Eugen Tomac, rezervat în privința extinderii Spațiului Schengen
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Rocada de la guvernare încheie o filă din mandatul președintelui Iohannis, cu PSD în tot și în toate, declară la RFI eurodeputatul Eugen Tomac, președinte PMP. El afirmă că PNL și PSD ”mimează democrația internă”.

Eugen Tomac spune despre rocada de la guvernare că ”intrăm pe ultima filă din mandatul domnului președinte Iohannis, care se scrie în același registru pe care l-am văzut până acum. Nimic nou și fără prea multă bătaie de cap se va produce și această rotativă. Sentimentul meu este că domnul Ciucă, cu domnul Ciolacu și cu președintele Iohannis s-au înțeles foarte bine pe ce au de făcut, doar că urmează să pună în operă această rocadă, încercând să mimeze dezbaterea democratică din partidele pe care le reprezintă”.

 

Ionuț Moșteanu (USR), despre rocadă: Se predă ștafeta incompetenței

 

Guran (PNL): UDMR rămâne în Guvern, dar trebuie văzută formula și dacă acceptă alegeri comasate

 

În opinia liderului PMP, ”singurul lucru care pare din ce în ce mai cert și mai clar, rămâne de văzut dacă se va confirma, este că acest Guvern va avea patru premieri. Este tot mai limpede că lipsa dezbaterii din interiorul PNL îi pune în situația de a accepta o poziție destul de umilitoare de a fi liderul PNL în Guvernul condus de președintele PSD (...). Încheiem o filă din mandatul președintelui Iohannis, cu PSD în tot și în toate (...). Eu cred că în viitorul Guvern condus de domnul Ciolacu va fi vicepremier și domnul Ciucă, va fi ministru al Transporturilor în continuare domnul Grindeanu și probabil va veni în echipa guvernamentală și fostul premier Tudose. Aceste partide mimează democrația internă, nu există dezbateri, nu există puncte de vedere, există doar o linie impusă, ceea ce este foarte grav pentru viața politică românească”.