Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis, despre rotativa guvernamentală: Nu cred că se va face în timpul grevei din Educație

klaus_iohannis_plagiat_lucian_bode.jpg

Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Brazilia, va fi primit astăzi de președintele Luiz Inácio Lula da Silva.
Președintele Klaus Iohannis
Sursa imaginii: 
site-ul Administrației Prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că rotativa guvernamentală se amână, pentru că nu se va face în timpul grevei din Educație.

Declarații Klaus Iohannis:

Nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuții, negocieri. Coaliția va stabili cum trebuie să arate viitorul guvern

Fiind azi joi și greva încă neîncheiată, vom vedea dacă reușim să începem procedura mâine sau peste câteva zile. Nu e important dacă mâine sau peste o săptămână – două se face rocada. Important e să avem o procedură clară, să avem stabilitate

Mâine ar trebui să înceapă procedura, asta dacă mâine se încheie greva.

E nevoie ca Guvernul și coaliția să negocieze în continuare

Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri

Președintele Klaus Iohannis declara ieri că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie. Președintele a confirmat că a avut o discuție cu liberalii, în care le-a cerut „să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”.

„Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. Le-am solicitat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea. (…) Numai de instabilitate și de certuri politice nu avem nevoie”, a declarat președintele Iohannis.